PSIE MIĘSO

Psim mięsem wzbogacali wów­czas w Górach Kruszcowych swój skąpy jadłospis nie tylko ludzie biedni, lecz zjawiało się ono także na stole wielu zamożnych gospodarzy, którzy nierzadko tuczyli swe własne psy i ubijali, a niekiedy nawet byli zdania, iż ta pieczeń jest lepsza niż jagnięca. – Lecz wróćmy, do Schweinfurtha. Spotykał on nie tylko plemiona murzyńskie, delektujące się psim mię­sem. Niektóre z nich, odwrotnie, nie chciały nawet słyszeć o tej potrawie. Szeluchowie hodowali psy dla polowań. Zręczność tych zwierząt w skoku i biegu jest bezprzykładna — opowiada podróżnik.

Witaj na moim blogu o tematyce hobby! Znajdziesz tutaj wiele ciekawych artykułów poświęconych rozrywce w czasie wolnym! Zapraszam do regularnego odwiedzania mojego serwisu i aktywnego komentowania!